Laat je inspireren en vertaal naar jouw eigen locatie

Huiskamergesprek over locaties in Coronatijd

Live-streaming huiskamergesprek | Momice 

 

Op uitnodiging van Rutger Bremer van Momice mocht ik deelnemen aan een aflevering van huiskamergesprekken waarbij we het hadden over het wel en wee met betrekking tot locaties in tijden van Corona. Moniek Spruit van vergader- en evenementenlocatie VRIJ in Culemborg nam ook deel aan het gesprek.

We hadden het onder andere over wat je als locatie nu zou kunnen doen. Moniek vertelde dat ze flink aan het klussen zijn in hun nieuwe kleinschalige onderkomen maar ook de tijd benutten om mooie foto’s te maken van al hun locaties. Daarnaast wordt hun locatie nu ook ingezet als fotoshoot door een meubelbedrijf.

Andere ideeën die besproken werden:

- Grote schoonmaak offline

- Grote schoonmaak online. Zijn de teksten nog up-to-date, foto’s aan vervanging toe en kloppen de linkjes nog? Doorloop de website, advertenties op locatieportals en ook de bio en beschrijvingen op je social media

- Organiseer een fotoshoot, juist nu. De locatie is netjes en leeg.

- Tref voorbereidingen voor de 1,5 meter afstand meetings

1,5 Meter afstand
De verwachting is dat we niet (direct) weer terug kunnen naar ‘normaal’. Het is verstandig om nu alvast na te denken over een Coronaveilige locatie. Ga passen, meten en schuiven met tafels en stoelen. Hoeveel gasten kun je kwijt met 1,5 meter afstand? En hoe organiseer je een veilige lunch, borrel en break-outs? Denk ook aan andere ideeën die een ‘veilig gevoel’ geven. Werk de ideeën uit, maak foto’s en informeer jouw (toekomstige) gasten hierover.

Live-streaming
Als we daadwerkelijk minder gasten kwijt kunnen op locatie, zorg dan dat er een goede live onlineverbinding mogelijk is. Neem contact op met een specialist, een AV-bedrijf en onderzoek samen de mogelijkheden. 

Kijk en luister het volledig gesprek op YouTube